مطالعه ارتباط فرهنگ سازمانی و پیاده سازی نظام مدیریت دانش درستاد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی -F5LJ_PJO
مقدمه
در دو دهه اخیر، مدیریت موفق علاوه برترکیب مهارتهای فنی- انسانی و ایجاد زمینهای برای کارایی و اثربخشی، نیاز به تواناییهای جدید دیگری دارد، بههمین دلیل مدیران برای موفقیت به توجه، طرز تلقی و ذهنیتی نیازمندند که بتواند آنها را در رویارویی و شناخت نیروهای داخل و خارج سازمان یاری دهد (رضائیان، 1370). موفقیت بهکارگیری شیوهها و تکنیکهای مدیریت متضمن ایجاد پلی محکم و استوار بین این روشها و فرهنگ و راه و رسم زندگی در هر جامعه و هر نظام اجتماعی می باشد، و اگر بپذیریم که ویژگیهای فرهنگی جوامع مختلف با یکدیگر تفاوت دارد، میتوان ادعا نمود که رفتارها، عملکردها، و حتی هدف زندگی آنها نیز از تفاوتهای چشمگیری برخوردار می باشد، بسیاری از صاحبان اندیشه، فرهنگ سازمانی را مجموعهای از توجهها و باورهای مشترکی میدانند که بر رفتار افرد تأثیر میگذارد، و همین ویژگی موجب جدایی دو سازمان یا مؤسسه از یکدیگر می گردد (میرسپاسی، 1376).
شرایط محیطی بهحدی پیچیده، پویا و نامطمئن شده که سازمانها نمیتوانند با تغییرات سطحی و ظاهری در ساختارها، روشها، سیستمها و… بقای بلندمدت خود را تضمین کنند. سازمانها برای مقابله با تهدیدات محیطی و بهره گیری از فرصتهای احتمالی، ناچارند ظرفیتها و توانمندیهای درونی خود را بشناسند، ضعفها و قوتهای فرهنگی خود را شناسایی کنند و به ترمیم و اصلاح ضعفها و تقویت قوتهای خود بپردازند (Tabrizi, 2005, 142). در یک سازمان، فرهنگ سازمانی فضایی می باشد که موجب فرق سازمان از دیگر سازمانها می گردد و در واقع به سازمان شخصیت منحصر بهفرد میدهد و در نتیجه هویت اجتماعی هر سازمان را مشخص می کند (Ameri, Sheikhalizadeh, 2006).
2-1-2) منشاء و چگونگی شکلگیری فرهنگ سازمانی
یکی از جنبههای پیچیدگی فرهنگ سازمانی نحوه ایجاد آن می باشد. چگونه دو سازمان با زمینههای محیطی و رهبران مشابه در طی سالیان بهگونهای متفاوت اقدام میکنند. چرا بهنظر میرسد بعضی اجزای فرهنگ بارها و بارها در برابر تغییرات پایداری میکنند و بعضی دیگر از اجزاء با وجود اینکه هدف خاص و مفیدی ندارند ادامه حیات میدهند و چرا گاهی اوقات همین اجزاء با در نظر داشتن کوشش رهبران و بعضی افراد برای ایجاد تغییر در آنها به همان کل باقی میمانند (ممیزاده، 1373، 32).
سوالات یا اهداف پایان نامه :
- اندازه ارتباط خلاقیت فردی در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا. ا
- اندازه ارتباط طرفداری مدیران در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
- اندازه ارتباط هویت سازمانی در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
- اندازه ارتباط سازش با تعارض در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
- اندازه ارتباط سیستم پاداش در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
- اندازه ارتباط سبک رهبری در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
- اندازه ارتباط سیستم کنترل در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
- اندازه ارتباط خطرپذیری در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
- اندازه ارتباط یکپارچگی در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.ا
اندازه ارتباط الگوهای ارتباطی در بهکارگیری دانش در بین کارکنان نیروی دریایی ارتش ج. ا.